Plantes de temporada

Com ens agraden els balcons replets de colors vius i alegres. Quan passegem no podem evitar que els ulls vagin a buscar aquells balcons i finestres que irradien primavera per tots costats i fan més bonica la ciutat. És l’època per excel·lència de les orquídies, les peònies, les tulipes… Si vosaltres també voleu que els vostres balcons llueixin esplèndids, heu arribat al post indicat!

Les petúnies són molt versàtils i populars al nostre país. La seva àmplia varietat de colors i la forma acampanada de la flor l’han convertida en una imprescindible de qualsevol balcó que vulgui ser el centre d’atenció. En trobem de diferents tipus, però són les varietats conegudes com a surfinia, calibrachoa i potúnia les més sol·licitades pels amants de les flors. Es tracten de plantes fàcils de podar, amb un creixement ràpid i abundant i molt indicades per omplir qualsevol racó del nostre jardí urbà, inclús per a penjar-les en un jardí vertical.

Autora: Emma Gossett

Els geranis són un gènere de plantes que ha evolucionat molt en els últims anys. Si abans eren plantes eminentment tradicionals, ara cada cop hi trobem més varietats i usos. Un dels exemplars que donen més vida als balcons són el randy, una espècie molt decorativa d’aparença romàntica que floreix pètals de color rosa i blanc; i la flor del pensament, amb la mateixa forma que el randy però amb els pètals revestits de colors més llampants, com ara grocs i liles. Un must per a donar color als balcons.

Les begònies “Dragon Wing” tenen un cicle de vida més llarg que les begònies convencionals, són més resistents i vigoroses i amb una sola planta tindreu una gran extensió coberta amb flor. Són una planta molt atractiva per la forma de la flor, i si us pregunteu per què us sona és perquè es tracta de la típica flor natural de les platges paradisíaques de Hawaii que tots hem vist a les pel·lícules. El seu vermell rogent és ideal per combinar-la amb plantes blanques i de colors càlids i aconseguir un balcó de somni.

Una altra planta que no pot faltar són els coleus, un gènere molt típic a totes les llars que ara torna a estar de moda. La raó de la seva popularitat és que les fulles semblen pintades a mà, amb unes taques centrals bastant uniformes i molta varietat de colors. Tenen moltes ramificacions, és frondosa i la fulla pot arribar a durar tot l’any si la cuidem com cal. La vasta existència d’hibridacions d’aquesta planta fa que sigui difícil trobar-ne dues iguals.

L’última recomanació és la sàlvia, un gènere que abraça més de 900 espècies i hibridacions. La infinitat de possibilitats que ens dóna la sàlvia és un dels motius pels quals ens agrada tant com a planta de decoració per a balcó. Segons l’espècie pot ser aromàtica o no, un aspecte a tenir en compte si volem reduir les males olors de la ciutat. Sigui reposant a terra o penjada d’un jardí a la paret, aquest gènere és una opció molt recomanable per a assegurar-nos varietat a tots els balcons.

Com a consell final recordar-vos que la varietat de planta és important, però també ho és la disposició i gerro que escolliu. Feu volar la imaginació i contribuïu a guarnir la ciutat com si cada dia fos festa major! A la nostra botiga online trobareu un munt de plantes per inspirar-vos. 

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?