Quina és la diferència entre una flor preservada i una flor seca?

Segur que alguna vegada has sentit parlar de les flors preservades i les flors seques com a element decoratiu de la llar. Centres de taula, gerros, prestatgeries… les pots trobar en pràcticament qualsevol lloc de la casa, però quina és la diferència entre ambdues? Quines característiques tenen? En què consisteix el seu procés? Et resolem tots els dubtes!

Conservant la bellesa natural en la teva llar: flor preservada i flor seca

Flors preservades

Les flors preservades són una opció cada vegada més popular en la decoració de la llar. Aquestes flors, a diferència de les flors seques, conserven la seva forma, textura i color originals durant molt de temps.

Procés

El procés de preservació de les flors implica la immersió de les flors fresques en una solució de glicerina i aigua, que reemplaça gradualment la saba i altres líquids de les flors. Aquest procés assegura que les flors retinguin la seva forma i flexibilitat natural. A més, les flors preservades conserven el seu color original, ja que el procés de preservació deté la descoloració natural que ocorre amb el temps. Això significa que les roses continuaran sent vermelles, els gira-sols continuaran sent grocs i les margarides continuaran sent blanques, mantenint així la bellesa i l’impacte visual en la teva llar.

Diferencia entre flor preservada y flor seca

Avantatges

Una dels principals avantatges de les flors preservades és el seu aspecte. En preservar les flors fresques en el seu millor moment, es manté la seva forma, textura i color originals. Això significa que pots gaudir d’una rosa vermella vibrant o d’un ram de peònies en la seva esplendor durant mesos o fins i tot anys. Les flors preservades es veuen tan boniques com les flors fresques, però amb l’avantatge que no requereixen reg, llum solar o cures especials. Això les converteix en una opció ideal per a aquells que desitgen tenir flors en la seva llar sense la preocupació d’haver de reemplaçar-les constantment. 

Un altre avantatge de les flors preservades és la seva durabilitat ja que. a diferència de les flors fresques que es marceixen i es descomponen ràpidament, les flors preservades poden durar molt de temps. Això et permet gaudir de la seva bellesa durant mesos i fins i tot anys, sense la necessitat de reemplaçar-les constantment. A més, com no necessiten aigua ni llum solar, les flors preservades són ideals per a espais on les condicions no són propícies per al creixement de flors fresques, com a habitacions amb poca llum o àrees amb temperatures extremes.

Flors seques

D’altra banda, a diferència de les flors preservades, les flors seques passen per un procés de deshidratació natural que es pot fer fàcilment a casa, encara que els seus colors no seran tan vibrants. 

Procés

Aquest procés implica deixar que les flors fresques s’assequin a l’aire, penjant-les boca avall en un lloc càlid i ben ventilat. Durant el procés d’assecat, les flors perden gradualment el seu contingut d’aigua, però conserven la seva forma i color, encara que es tornen més fràgils i trencadisses.

Diferencia entre flor preservada y flor seca

Avantatges

El principal encant de les flors seques radica en el seu aspecte rústic i nostàlgic, teletransportándonos a records i moments especials. Aquestes flors tenen un atractiu natural i un encant atemporal. Els seus colors poden atenuar-se i tornar-se més subtils, però això agrega una bellesa única i un caràcter especial a la decoració de la teva llar. Les flors seques poden ser utilitzades en arranjaments florals, rams, corones o simplement col·locades en gerros com a elements decoratius per si soles. A més, les flors seques són molt versàtils i combinen bé amb diferents estils de decoració, des del rústic i bohemi fins al minimalista i modern. D’altra banda, en estar deshidratades, les flors seques tampoc requereixen cures especials.

En conclusió, tant les flors preservades com les flors seques ofereixen una manera encantadora de decorar la teva llar amb la bellesa natural de les flors. Les flors preservades mantenen el seu aspecte fresc, textura i color durant molt de temps, sense necessitat de reg o cures especials. D’altra banda, les flors seques tenen un encant rústic i nostàlgic, i afegeixen un toc únic a la decoració de la llar. Tant si prefereixes l’elegància duradora de les flors preservades com l’encant de la naturalesa en el seu estat sec, aquestes opcions et permeten gaudir de la bellesa de les flors durant molt de temps en la teva llar. Ja saps amb quin quedar-te? Tria l’opció que més t’agradi i deixa que les flors realcin la decoració de la teva llar amb el seu encant natural!

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?