Centres de taula naturals per a Nadal

 Els centres de taula nadalencs són una de les coses que més gaudeixen els amants de la decoració. Es tracta d’un moment relaxant en el qual grans i petits gaudeixen amb una manualitat senzilla que es converteix en el bell protagonista de les festivitats.

 

Gràcies a les flors naturals, la decoració sostenible i una mica d’imaginació, podem crear centres de taula per a Nadal naturals realment macos i que seran la corona dels menjars de Nadal. Si vols saber com, t’ho expliquem a continuació.

Quines són les tendències per als centres de taula naturals aquest Nadal?

Centros de mesa para navidad naturales

Enguany, els tons daurats i color terra continuaran triomfant per Nadal, però també s’apostarà pel natural i la decoració sostenible, ja que, per fortuna, cada vegada estem més conscienciats sobre el medi ambient i podem fer molt més per ajudar al nostre planeta.

Aquests colors es poden aplicar tant a la decoració nadalenca com a les copes i la coberteria. Quedaran molt bé amb altres colors, com els clàssics vermell i verd nadalencs, el blau lavanda o el rosa empolsat si volem aconseguir un resultat més elegant.

 

Però no sols de colors tracten els centres de taula. Aquestes són algunes tendències per adornar aquest nadal amb centres de taula naturals.

Centre de taula nadalenc amb flors i espelmes

Un clàssic entre els clàssics. Un centre de taula tradicional s’elabora amb flors i espelmes per donar-li una llum tènue a l’ambient. Quant a les flors, poden ser de tota mena però, per adaptar-se millor a les festivitats, recomanem flors com la molsa, el vesc o el grèvol.

Centre de taula nadalenc amb pinyes seques

Un altre clàssic de les festivitats: centres de taula nadalencs amb pinyes seques. Es poden elaborar fàcilment amb pinyes de pi, una manualitat senzilla que es pot fer en família amb unes pinyes seques, espelmes, branquetes, fulles seques, molsa, pintura, llaços i molta imaginació.

Pots de vidre amb flors nadalenques

Una de les manualitats més recorregudes en el que a decoració sostenible es refereix implica reciclar pots de vidre. Així que, si tens un pot de vidre d’algun aliment en conserva, per exemple, no el llencis! En el seu lloc, utilitza’l per fer un centre de taula preciós i molt original.

 

Per a això, només has d’introduir unes branquetes seques en el fons del pot i, amb cura, col·locar una espelma perquè no es cremin. Després, amb l’ajuda d’una corda, lliga unes flors a la boca del pot i ja tindràs un centre de taula que serà el protagonista dels sopars de Nadal.

Tests petits amb minipins

Vols que l’arbre de Nadal també sigui present al teu centre de taula? Fes-ho amb l’ajuda d’un test petit amb un mini pi. Si tens un arbre de Nadal a casa pots, fins i tot, tallar una petita branca amb cura per a convertir-lo en un pi en miniatura.

Una altra idea per a aquest minipi és posar-lo a un pot de vidre que tingui la base coberta amb sal gruixuda. D’aquesta manera, obtindràs un efecte de bola de vidre. Fins i tot pots afegir un adorn del Betlem o un petit cèrvol de joguina per donar-li un toc estival.

Com aconseguir que el teu centre de taula natural duri més temps aquest Nadal?

Si has preparat el teu centre de taula amb flors naturals, pots mantenir-lo com a decoració fins i tot després del nadal si el regues amb aigua a temperatura ambient cada dia o dos dies, segons la grandària de l’arranjament.

També és recomanable que llevis les flors o capolls que puguin marcir-se. No fa falta que tallis les tiges com ho faries per a un ram. Tampoc et sorprenguis si algunes flors continuen creixent i sobresurten lleugerament.

 

 

 

En resum, per fer que el teu centre de taula duri més temps, no el posis prop d’una font de calor (si pots, posa’l en un lloc fresc a la nit) i afegeix aigua tots els dies o cada dos dies. Elimina aquelles flors que es van marcint. Si algunes flors romanen més temps, substitueix les que s’hagin espatllat amb flors fresques perquè el centre de taula duri més.

Centros de mesa para navidad naturales

A Ventura Floristes t'aconsellem en la compra del teu centre de taula nadalenc

Si necessites més informació o un lloc on rebre assessoria per al teu centre de taula nadalenc, no dubtis en acudir a VENTURA perquè el nostre equip t’ajudi. A més, en VENTURA celebrarem un taller tradicional de Nadal per a aprendre a preparar un centre de taula amb materials nadalencs. Es tracta d’un taller presencial que tindrà lloc en el nostre obrador de Badalona en el qual t’esperen moltes més sorpreses. Les places són limitades, així que et recomanem reservar la teva amb antelació. T’esperem!

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?