Tot sobre la Flor de Pasqua

Quan arriba el Nadal, la Flor de Pasqua engalana aparadors i llars amb els seus cridaners colors. I és que és, al costat del grèvol i el vesc, la planta més típica per a la decoració nadalenca.

 

La Flor de Pasqua és una bella planta que requereix d’algunes cures molt específiques per brillar amb tota la seva esplendor en les festivitats. T’expliquem tot sobre la Flor de Pasqua perquè sigui la reina de la teva llar aquest nadal.

Per què es regala la Flor de Pasqua per a Nadal?

La Flor de Pasqua és una planta que només floreix el mes de desembre, exhibint uns brillants pètals de color vermell i verd fosc que casen molt bé amb l’ambient nadalenc. A més, els colors vermell i verd representen l’amor i l’esperança, respectivament.

Flor de pascua

Si aprofundim més, descobrim que la Flor de Pasqua és nativa de Mesoamèrica, d’un petit arbre les flors del qual són les petites boletes de color daurat i vermellós que es troben en el centre de les bràctees.

 

D’altra banda, les seves fulles tenen un aspecte dentat i de color verd fosc, tornant-se vermelles durate l’etapa de florida, que ocorre el mes de desembre. Per a això, és molt important que la planta no rebi llum durant 12 hores des d’octubre fins a principis de desembre.

On s'ha de posar la Flor de Pasqua?

El més recomanable és col·locar la Flor de Pasqua en un lloc orientat cap a les finestres on pugui gaudir de llum indirecta i evitant corrents fredes. Tampoc ha d’exposar-se a temperatures inferiors a 20 °C durant el dia.

Quines cures necessita la Flor de Pasqua?

A l’hora de comprar una Flor de Pasqua és important fixar-se en què no hi hagi massa floretes madures en el cor de les bràctees: quantes més tingui, menys durarà la planta. També convé comprovar que no hi ha tiges podrides o trencades, taques en les fulles i altres signes de malaltia.

 

A més d’aquest consell, convé conèixer les cures bàsiques de la Flor de Pasqua, com la terra que necessita, cada quant temps es rega o si s’ha o no de podar.

Cada quant es rega?

Al contrari que ocorre amb la majoria de les plantes, la Flor de Pasqua necessita menys aigua a l’estiu, i amb menys freqüència. Amb regar-la una vegada a la setmana serà suficient per mantenir-la en bon estat. Les zones més seques i càlides de la planta hauran de regar-se amb més freqüència a l’estiu.

 

Quant a l’època d’hivern, en aquesta època és convenient regar la planta fins a dues vegades per setmana, preocupant-nos que el substrat es mantingui sempre humit, sense arribar mai a assecar-se per complet.

 

S'ha de podar?

La millor època per a podar la Flor de Pasqua és a finals de gener, ja que la planta ja haurà perdut totes les seves fulles per a llavors. Es pot podar deixant només sis centímetres de tija i després, passar-la a un altre test més gran i regar-la sense adobar fins que creixin les fulles.

 

Quan les noves fulles comencen a aparèixer, és el moment d’adobar la planta. Perquè aquestes fulles es posin vermelles, caldrà cobrir la planta amb una bossa negra i mantenir-la en completa foscor durant 14 hores al dia en els mesos de setembre, octubre i novembre.

Quin tipus de terra és la ideal?

 L’ideal és que tingui una terra amb bon drenatge perquè no es produeixin embassades, rica en substàncies orgàniques i amb una mica de torba.

Quins són els probleme smés comuns de la Flor de Pasqua?

La Flor de Pasqua és molt sensible a la mosca blanca, els pugons, l’aranya vermella i els àcars. Aquestes són les principals plagues que ataquen a aquesta planta durant el seu període de creixement actiu, que té lloc a l’estiu i a la tardor.

Todo sobre la flor de pascua

Aquesta planta també és propensa a algunes malalties. Si està infectada per un virus, les seves fulles tindran taques platejades. Alguns fongs i patògens, com el pythium i el rhizoctonia solana, poden provocar que la base de la tija i les arrels s’ennegreixin i podreixin. La floridura grisa o botritis pot originar aquest mal estat, sobretot en condensacions que es produeixin durant la nit.

Si la Flor de Pasqua es troba en un ambient massa sec o amb una temperatura elevada, les vores de les fulles es tenyiran de groc, mentre que els corrents d’aire generen que tota la planta estigui flàcida. Si les fulles es tornen completament grogues serà perquè la planta necessita una aportació extra de ferro. Si està en una estada amb molt de fum, les fulles es poden arrugar i assecar. Si les fulles cauen és perquè no han tingut suficient aigua i llum, mentre que un excés d’aigua pot provocar la caiguda de les fulles.

Vine ja Ventura Floristes i compra la teva Flor de Pasqua

Si vols comprar una Flor de Pasqua per a aquest nadal, a VENTURA t’assessorem sobre la teva nova planta, encara que també pots acudir a la nostra botiga en línia per comprar la teva Flor de Pasqua, que t’espera pacientment per decorar la teva llar.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?