Descobreix el significat del color de les roses

Solem associar les roses amb un color vermell intens, però aquestes flors es caracteritzen perquè, a més de ser belles i delicades, també poden apreciar-se en una àmplia gamma de colors. Des de l’antiguitat, les roses han estat reconegudes per ser un símbol d’amor, sensualitat i bellesa en diverses cultures. Generalment, representen l’admiració, l’afecte i el respecte que se sent per algú. A continuació et comptem el significat de les roses segons el seu color.

Significat de roses vermelles

Cuál es el significado del color de las rosas
La rosa per antonomàsia: la rosa vermella, el principal significat de la qual fa referència a l’amor i l’erotisme. A més, el vermell també és el color de les passions que comporten als canvis de l’estat d’ànim a causa de circumstàncies com la vergonya, l’excitació o la ràbia. Aquests simbolismes converteixen a la rosa vermella en el regal per excel·lència dels enamorats: una rosa vermella simbolitza l’amor, la passió, l’atracció, la seducció i l’erotisme, sentiments propis d’una parella. Les roses vermelles també simbolitzen admiració, bellesa y afecte, per la qual cosa són un regal perfecte per a amistats i familiars. En aquests casos, les roses vermelles representen el respecte i l’afalac de l’un cap a l’altre.

Significat de roses blanques

Les roses blanques simbolitzen la puresa, la integritat, la pau i la innocència. El color blanc també es relaciona amb els inicis, la veritat i el bé espiritual, per la qual cosa aquestes roses són molt comunes en els arranjaments florals de noces, batejos i comunions. A aquests significats se li suma el de la feminitat, la perpetuïtat i l’amor pur i sincer. A vegades, s’obsequien roses blanques als sers estimats malalts com a símbol de la ràpida recuperació.

Significat de roses grogues

El groc és un color molt jovial, per la qual cosa les roses grogues s’associen amb la diversió, l’alegria, la bellesa i l’amistat. No obstant això, el groc també pot ser un color associat a la gelosia, l’enveja i l’egoisme. Les roses grogues simbolitzen la felicitat, la intel·ligència i l’amistat, per la qual cosa són un regal estupend per a adolescents i amics, ja que representen la diversió i l’alegria juntament amb la joventut i la bellesa.

Significat de roses taronges

El color taronja es relaciona amb el foc, la diversió, l’extravertit i l’exòtic, així com a relacions socials i amabilitat. Per això, les roses taronges simbolitzen l’entusiasme i l’alegria d’haver aconseguit amb èxit una meta o culminat una etapa. Les roses taronges també s’associen al bon estat d’ànim, a l’agraïment i al suport. I en el que a l’amor es refereix, les roses taronges simbolitzen una relació consolidada.

Significat de roses rosades

El color rosa representa el femení, l’afecte, la protecció i la positivitat. Es tracta d’un color associat a idees positives, per la qual cosa també es vincula a sentiments d’afecte, generositat, amabilitat i amor.

Les roses rosades simbolitzen la bondat, la simpatia, la gratitud i la bellesa d’una persona. Obsequiar una rosa rosada a una persona benvolguda és un gest d’afecte, generositat, respecte, tendresa i admiració. També indiquen gratitud i l’absència de mals sentiments i intencions.

Significat de roses violetes

El color violeta simbolitza l’eternitat i l’espiritualitat, i està molt relacionat amb la màgia. Per part seva, les roses violetes tenen un significat especial, ja que simbolitzen la calma, la lleialtat i la llarga vida.

Cuál es el significado del color de las rosas

Qui regala una rosa violeta està fent una reverència a la bellesa interior de la persona que la rep. Les roses violetes simbolitzen la dignitat, els bons desitjos i les bones festes que se’ls desitgen a les persones.

Significat de roses blaves

El color blau s’associa ambla confiança, la fidelitat i els sentiments que perduren en el temps. Per això, les roses blaves simbolitzen la confiança, l’afecte, l’harmonia, les noves possibilitats, la llibertat i la tranquil·litat.

Donar com a regal una rosa blava o un ram de roses blaves és sinònim d’agraïment i fidelitat. En aquest mateix sentit, obsequiar roses blaves transmet tranquil·litat i bones energies a una persona que està ansiosa o nerviosa.

Si vols dir-li una cosa bonica a un familiar, amic o parella, en VENTURA t’assessorem sobre la teva nova planta, encara que també pots acudir a la nostra botiga en línia per a comprar les teves roses.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?