Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp

Quines cures necessiten les orquídies?

Belles, cridaneres però també molt delicades: així són les orquídies, unes precioses flors que necessiten d’unes cures molt específiques per a mantenir-se en perfecte estat. Aquestes cures es basen en tres aspectes fonamentals: la llum, la temperatura ambiental i la humitat.

Existeixen nombroses espècies encara que la més comercial i la que sol proliferar més en les llars és l’anomenada Phalaenopsis, coneguda també com a ‘orquídia de papallona’. I és molt habitual que, quan aquesta planta perd les seves belles flors, la hi doni per perduda, però res més lluny; t’expliquem com cuidar la teva orquídia perquè torni a brillar.

Com cuidar les orquídies

Les orquídies estimen els ambients lluminosos, però no el sol directe. A més, com a bona planta tropical, necessita humitat ambiental. Una bona manera de saber si necessita reg és observar el substrat a través d’un test transparent. Aquest és tan sols el pròleg de totes les cures que necessita una orquídia. Però no et preocupis: te’ls resumim a continuació.

Deixa-la en un test transparent

Quan compres una orquídia, el més habitual és que es trobi en un test de plàstic transparent. Això té la seva raó de ser: d’una banda, permet controlar l’estat de les seves arrels i la seva bona salut; per un altre, permet que accedeixi a elles la llum del sol perquè aconsegueixin els nutrients que necessiten. Per tant, no cal cometre l’error de trasplantar-la a un test convencional: el millor és mantenir l’orquídia en un test transparent, ya sigui de plàstic o de cristall.

Utilitza escorces com a substrat

L’orquídia és una planta epifita: en el seu hàbitat natural, creix sobre altres plantes i arbres amb l’ajuda de les seves arrels. Per tant, és recomanable conservar l’orquídia en un entorn amb condicions similars. La millor opció és utilitzar dins del test trossos d’escorces de pi com a substrat, que deixen més espai a les arrels per a desenvolupar-se i, a més, absorbeixen l’excés d’humitat evitant que la planta s’entolli. Com a bona planta tropical necessita de la humitat ambiental però sense un substrat mullat.

Dona-li molta claredat, però poc sol directe

Qué cuidados necesitan las orquídeas
L’orquídia adora els ambients lluminosos, però no el sol directe. Quanta més llum tingui l’espai on es col·loqui, més probabilitats tindrà de florir en el seu següent període actiu, per la qual cosa l’ideal és col·locar-la prop d’una finestra o vidriera on rebi el major nombre d’hores de llum al dia.

Ofereix-li la humitat adequada

L’orquídia necessita d’una alta humitat ambiental, però no excedir-se amb el reg del substrat. Per tant, a l’hivern, si es viu en un clima humit, el millor és regar-la poc; si el clima és sec, bastarà amb una vegada per setmana.
Qué cuidados necesitan las orquídeas
La humitat ideal que necessiten aquestes plantes oscil·la entre el 40 i el 70% pel que en ambients realment secs un bon remei pot ser el de polvoritzar aigua sobre les seves fulles i tiges. Una bona manera de saber si l’orquídia necessita reg és observar el substrat a través del test transparent: si es troba sec, es pot tirar aigua eliminant la que quedi en el plat o recipient exterior una vegada que aquesta es dreni pels forats del test.

Utilitza un abonament específic

L’abonament és imprescindible si es busca una nova floració de l’orquídia. En el mercat existeixen adobs específics per a aquesta planta que es poden afegir a l’aigua del reg segons les indicacions del fabricant. L’ideal és fer-ho coincidir amb l’etapa de creixement de la planta i descansar en l’època de letargia.

Estimula la floració amb el contrast de temperatura

En les setmanes prèvies a l’arribada de la primavera, que és l’època habitual per a la floració de l’orquídia, els experts recomanen aplicar a la planta un contrast terme per a estimular la floració. La temperatura no hauria de baixar dels 10 graus mentre que l’alta mai hauria d’excedir dels 30 graus. Una manera d’aconseguir-ho és obrint una finestra pròxima a la planta a les nits o col·locant-la en la zona més fresca de la casa. Mentre que durant el dia la hi retornarà al seu lloc habitual perquè absorbeixi llum i calor. Amb aquestes oscil·lacions de temperatura es recrea d’alguna forma les condicions que experimenten en el seu hàbitat natural. Si vols comprar una orquídia, en VENTURA t’assessorem sobre la teva nova planta, encara que també pots acudir a la nostra botiga en línia per a comprar la teva orquídia, que t’espera pacientment per a decorar la teva llar.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?