Plantes per a tothom

Tenir plantes naturals pot comportar un gran neguit si no sabem donar-los l’atenció que requereixen. Això no vol dir que els neòfits en jardineria hàgiu d’abandonar tota esperança i recórrer a les plantes artificials. En el post d’avui us portem un llistat de plantes i flors per a decorar espais que són ideals per a principiants; les vostres possibilitats d’èxit augmentaran considerablement si us decanteu per elles!

Probablement les més populars són les plantes crasses o suculentes, entre les quals trobem els cactus, les àloes o les yuca, però el cert és que hi ha més de 60 espècies catalogades dins d’aquesta extensa família. El que tenen en comú totes elles és que tenen les tiges i fulles inflades per a l’emmagatzematge d’aigua, el que les profereix aquest aspecte tropical i exòtic. Són plantes fàcils de mantenir, ja que les seves úniques exigències són rebre llum de manera regular i ser regades quan la terra estigui completament seca. Decorar les estances amb aquestes plantes és ben senzill, i gràcies al seu color verd intens la vostra llar desprendrà un ambient natural i acollidor.

La sansevièria és una de les plantes que està més de moda, i no ens estranya que així sigui. Les varietats més conegudes són la trifasciata i la cylindrica, dues plantes revestides d’un aspecte extravagant gràcies a les seves fulles en forma de llança vertical i el contorn d’aquestes de color verd i groc. Són plantes acostumades a adaptar-se a qualsevol clima, i només necessiten un espai de semiombra (interior o exterior) i poca aigua per créixer amb salut. A més, a l’estiu varia lleugerament el seu aspecte i desenvolupen unes petites flors rosades. Són elegants, fàcils de cuidar i regeneradores de l’aire de casa. Ho tenen tot!

Autor: Paweł Czerwiński

Una altra planta que no pot faltar en aquest llistat de plantes resistents és la zamioculca. Aquesta espècie pròpia dels climes tropicals es caracteritza per posseir una gran quantitat de fulles circulars de color verd intens i unes tiges ben gruixudes. Se’n troben de diferents tamanys, i el que més atrau de la seva bellesa són, precisament, les seves fulles. És una planta longeva que sobreviu tant en ambients exteriors com interiors, i necessita poca quantitat d’aigua per desenvolupar-se. Això sí, se l’ha de regar amb més freqüència que les plantes crasses o suculentes.

Podríem dir que la phlebodium aureum està vivint el seu moment estel·lar. Aquesta planta de la família de la falguera aconsegueix acaparar totes les mirades gràcies a les seves branques en forma de dits i a la tonalitat blavosa de les seves fulles. Originària d’Amèrica, és una espècie que prefereix rebre llum solar indirecta i tenir la sorra permanentment humida. Històricament, estava associada amb el tractament de malalties cròniques, com ara l’asma o malalties cardíaques. Tenen molta gràcia com a plantes penjants, ja que aquestes plantes estan relacionades amb les altures (a l’Amèrica les trobareu damunt altres plantes i arbres).

Autora: Kara Eads

Per últim, una planta de grans dimensions però de petites exigències: la philodendron monstera. La seva forma dentada ens recorda a les d’unes costelles, d’aquí a què també se la conegui com la costella d’Adán. La seva singularitat de forma i color la converteix en una planta ideal per a decorar racons, ja que té preferència pels espais d’interior amb poca llum. Amant de la humitat, la nostra única preocupació serà que no mori d’ofegament. Això i que les arrels tinguin suficient espai, ja que pot créixer fins als 3 metres!

T’agraden? Doncs vina a la botiga a veure-les en directe o encarrega ja la teva comanda a través de la floristeria online i dona-li un estil renovat a la teva llar.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?