Assecar flors i fulles

Sigui per mantenir-ne intacta la seva bellesa o per recordar-nos d’algú especial, l’assecament de flors s’ha popularitzat i els seus usos s’han diversificat, així com les tècniques per preservar la flor. En aquest post us parlarem de 5 maneres casolanes i fàcils per aconseguir-ho.

Autora: Evie S.

 

1. El gel de silici

Aquest gel serveix per absorbir la humitat i és un material molt útil per a la nostra missió. Si heu comprat sabates, bosses o altres productes amb caixa segur que dins hi heu trobat una bosseta amb unes boles petites: es tracta del gel de silici. Si aconseguiu reunir-ne la quantitat suficient per omplir un recipient profund, només caldrà que enterreu les flors dins –per exemple roses– i les hi deixeu una setmana. Si no teniu gel de silici el podeu comprar a les botigues d’artesania i manualitats. Fàcil, veritat?

 
2. Cap per avall

Per emprar aquest mètode haureu de tallar gairebé tota la tija de les flors que vulgueu preservar. Un cop tingueu el ram de flors preparat, necessiteu un fil dental o cordill per subjectar-lo bé (per aquelles flors que tenen pètals grans és millor fer-ho de manera individual). Després l’haureu de penjar cap per avall en un lloc sec i a l’ombra durant unes dues o tres setmanes, aproximadament. Transcorregut aquest temps podeu comprovar si les flors estan completament seques i ruixar-les amb segellador floral -o bé laca- per potenciar-ne la brillantor, a més d’assegurar-vos una capa protectora i resistent. Et voilà!

3. Premsatge

Segurament la manera més senzilla d’obtenir flors seques. Mitjançant aquesta tècnica aconseguireu que la flor quedi amb textura de paper, ideal per a convertir-les en punts de llibre o posar-les dins un marc. Per a fer-ho bé haureu de col·locar les flors dins de paper vegetal o de diari i després a l’interior de dues làmines de cartó. Busqueu el llibre més gruixut i pesat que tingueu per casa i deixeu caure tot el pes d’aquest sobre les flors. Al cap d’una setmana haureu de reemplaçar el paper vegetal o de diari i repetir l’operació una setmana més. Les flors més idònies per aquesta tècnica d’assecament són aquelles amb pètals prims però grans, com ara el gerani o el gira-sol.

4. Forn

Aquesta tècnica permet mantenir el volum original de la flor i és ideal per aquelles flors amb molts pètals, com ara els crisantems. El primer que haureu de fer és tallar la flor per la tija i situar-la en vertical dins una malla de galliner o algun suport vertical resistent a la calor. Un cop dins el forn, haurem de mantenir a una temperatura d’uns 40 graus durant un mínim de 3 hores per tal que la flor vagi perdent humitat i es vagi deshidratant a poc a poc. Com amb l’opció de l’assecat cap per avall, recomanem fer ús del segellador floral o laca per conservar-les durant més temps.

5. Microones

L’opció exprés per excel·lència: només necessitareu paper de cuina i dos objectes per fer pressió. Penseu que han de ser compatibles amb les ones del microones, per això recomanem que ho feu amb unes fustes o rajoles. Haureu de col·locar les flors en la posició que voleu que quedin un cop s’assequin. Agafeu les dues peces i, com si fos un sandvitx, al mig hi col·loqueu les flors, als dos costats paper de cuina i després les dues peces de premsatge. Per augmentar la pressió podeu lligar-les amb unes brides o cordills. Un cop preparat, ho introduïu al microones durant 1 minut a màxima potència. Repetiu l’operació una altra vegada amb paper nou, així consecutivament fins que les flors s’hagin assecat completament.

I vosaltres, coneixíeu aquestes tècniques? Amb quines flors les heu provat? Deixeu-nos-ho als comentaris, ens encanta llegir-vos!

 

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?