Trucs per mantenir les flors fresques més temps

Quan comprem o regalem flors sempre volem que durin el màxim temps possible. El problema és que perden ràpidament la seva bellesa i atractiu.

En realitat les flors fresques són quelcom efímer, d’aquí també el seu encant. Una flor, a l’igual que l’amor, l’amistat… s’ha de cuidar perquè duri.

Des de Ventura Floristes us expliquem alguns trucs per allargar sense gaire esforç la bellesa d’un ram de flors.

Consells de Ventura Floristes per conservar el ram de flors

Truc 1. Treure l’embolcall

Sembla lògic, però el primer que hem de fer és retirar el plàstic o paper que embolcalla el teu ram de flors fresques. D’aquesta manera l’aire podrà circular correctament i les flors no tindran problemes de transpiració.

Truc 2. Posar les flors a un recipient gran

Seria ideal que poguessis introduir el ram de flors en un recipient que tingui el coll ample perquè les tiges no quedin ajustades. La pressió que exerceix el recipient contra la tija és dolenta per a la flor i pot pansir-se si no tenim cura.

Si ho prefereixes també pots repartir el ram de flors en dos gerros.

Truc 3. Utilitzar aigua calenta o tèbia

És molt recomanable utilitzar aigua tèbia per a la majoria de flors tallades. La temperatura ha d’estar al voltant dels 33-44ºC. Això es deu a què les molècules d’aigua calenta es mouen més ràpid al llarg de la tija. Però podem trobar algunes excepcions com les roses o les flors de bulb, en aquests casos és millor opció l’aigua freda.
Mantener-flores-vivas

Truc 4. Elimina les flors inferiors

Treu les fulles que toquin l’aigua del florer. Les fulles que queden sota l’aigua es podreixen molt ràpid i potencien l’aparició de bacteris que poden fer mal a la resta de la planta.

Truc 5. Retira les flors que es vagin pansint

Si tens un ram de flors fresques variades, algunes espècies duren més que altres. Retira les flors pansides i les fulles que es vagin posant lletges.

Truc 6. Col·loca el ram de flors al lloc indicat

El millor és situar el nostre ram de flors a l’interior de casa, a un lloc fresc i lluminós. No oblidis allunyar-lo de les fonts de calor com la calefacció. Tampoc és bo que li doni el sol directament. Per altra banda, evita també les corrents d’aire o algun lloc on l’aire condicionat apunti directament sobre el nostre ram de flors.

Truc 7. Dona-li nutrients

Les sals minerals poden allargar la frescor de les flors. Pots dissoldre un parell d’aspirines en aigua tèbia. Un altre truc és afegir cullerades de vinagre per evitar que els bacteris proliferin. També el sucre és un bon aliment per a les flors.
Trucs per mantenir les flors vives

Truc 8. Canvia l’aigua tots els dies

És imprescindible canviar d’aigua per allargar la vida del teu ram, però cada quant de temps s’ha de fer? No esperis més de tres dies, tot i que l’ideal és fer-ho cada dia.

Truc 9. Separa les flors

Si tens un ram de flors variades això és bo, no només per a què l’aire pugui circular millor entre elles sinó també perquè cada flor necessita uns cuidats especials. A més no totes les flors poden viure juntes. Els narcisos i jacints tallats emeten uns productes químics que perjudiquen a altres flors, per la qual cosa és millor posar-los en un recipient separat.

Truc 10. Polveritza aigua sobre els pètals

Si és estiu o estàs en una època de molta calor pots ruixar una mica d’aigua fresca sobre els pètals de les flors. L’ideal és que guardis una distància d’almenys 10 centímetres.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?