Redueix l’estrès amb plantes que calmen l’ansietat

Ara que tot va tan de pressa, és molt comú sentir estrès i ansietat durant el dia a dia, la qual cosa pot afectar la nostra productivitat i a la nostra salut, tant mental com física. Per sort, les plantes sempre seran aquí per a fer-nos companyia i ajudar-nos.

I és que les plantes no sols són un preciós adorn per a la llar, sinó que també poden ajudar a alleujar l’estrès i l’ansietat gràcies a les seves propietats, sobretot si parlem d’algunes plantes medicinals per a l’ansietat i la depressió. Vols saber quina és la millor planta per a l’ansietat?Continua llegint!

Com ajuden les plantes a calmar l'estrès i l'ansietat? Beneficis de les plantes

plantas para reducir estres y ansiedad

Els beneficis de les plantes són molts. Les plantes solen ser sinònim d’alegria, de color, de primavera, de tot allò que alegra l’estat d’ànim. Per això és normal relacionar-les amb moments plaents i situacions relaxants.

Però no és tot psicologia; també hi ha ciència pel mig. Les plantes ajuden a reduir els nivells de cortisol en sang, que és una de les hormones responsables de la sensació d’estrès. És per això que tenir plantes en la llar i cuidar d’elles ajuda a alleujar l’estrès i l’ansietat, ja que les plantes tenen un impacte immediat en les emocions (generant grat, gratitud i felicitat) i un efecte durador a llarg termini.

És cert que posar una planta petita en la taula de treball redueix l'estrès?

Sona absurd? Perquè no ho és per a res! Posar una planta petita en la teva taula de treball redueix l’estrès i augmenta la productivitat, a més de millorar la salut mental, segons ha demostrat un equip d’investigadors de la Universitat de Hyogo en Awaji al Japó.

Aquesta conclusió es va treure d’un estudi en el qual un grup de treballadors havien de descansar durant tres minuts sense aixecar-se de la cadira quan se sentissin estressats. Primer, ho van fer sense una planta en l’escriptori i després, van col·locar la planta. Els resultats abans i després de col·locar la planta parlaven per si sols!

Els treballadors van triar i van cuidar de la planta que col·locaven en els seus escriptoris. La cura d’una planta genera benestar, atès que aquell que cuida d’aquesta se sentirà útil i experimentarà sentiments de satisfacció en veure créixer-la. 

Plantas-para-reducir-el-estres

Això repercutirà en la forma d’actuar davant els inconvenients que es puguin presentar en el seu moment i generarà un bon estat d’ànim que portarà a motivar relacions interpersonals positives. Així és com a factors externs incideixen en les nostres emocions, ja sigui de manera positiva o negativa. Així que ja saps: més enllà d’una mera aportació estètica, incorporar-les en el teu ambient laboral et serà de molta ajuda per al dia a dia.

Plantes recomanables per a calmar l'ansietat

Existeixen plantes medicinals per a l’estrès i nervis, plantes relaxants per a dormir i plantes més recomanables que unes altres per a calmar l’ansietat i l’estrès. Algunes d’elles són les següents:

Areca

Aquesta planta tropical, similar a una palmera, té la capacitat de transportar-nos visualment a un paisatge exòtic, càlid i relaxat, on l’estrès és una paraula que no existeix.

Lavanda

La lavanda és un dels remeis naturals més habituals per a combatre l’insomni, els maldecaps i l’estrès. Es tracta d’una planta amb propietats estupendes que ajuden a estabilitzar la ment.

Espatifili

Una preciosa planta de fulles verdes i flors blanques que també és una de les majors purificadores d’aire que existeixen. És capaç d’absorbir el benzè, el xilè, l’amoníac, el tricloroetileno i el formaldehid, per la qual cosa et proporciona aire pur perquè omplis els teus pulmons.

Poto

És una planta trepadora de fulles grans i precioses on el verd es fusiona amb tonalitats grogues. Amb ella pots crear autèntiques jungles que s’encarregaran de purificar l’aire de la teva llar i expulsar les vibres dolentes .

Cactus y suculentes

Els cactus i les suculentes són, probablement, la forma més senzilla i assequible de generar l’ambient de treball que necessites a casa. La seva versió mini és perfecta per a fer multitud d’originals composicions i omplir la teva vida de verd i de creativitat.

Teràpia amb plantes: conrear plantes és una teràpia relaxant

Dedicar un moment cada dia a cura de les nostres plantes ajuda a evadir-se, alleujar les tensions del dia a dia i produeix un efecte molt relaxant que pot ser clau a l’hora de combatre problemes com l’estrès, l’ansietat o la depressió.

T’ha fet venir ganes d’omplir la teva casa de flors i plantes? Perquè a VENTURA tenim totes les plantes i flors que necessites per a donar-li un toc d’alegria i vida a la teva llar i oblidar-te de l’estrès. Posa’t en contacte amb nosaltres i troba a la teva nova companya de pis en el nostre catàleg en línia.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?