Decoració, benestar i més

La decisió de tenir flors i plantes a casa és més encertada del que podríem pensar. Les seves propietats provoquen una gran quantitat de reaccions positives per a les persones i contribueixen a millorar el nostre humor i la nostra qualitat de vida, entre altres beneficis. Avui descobrireu 10 motius pels quals us recomanem que tingueu plantes a casa, si és que no les hi teniu ja! 

1. Depuren l’aire i el regeneren 

Les plantes són un gran filtre natural que, a través del procés de fotosíntesi, depuren i purifiquen l’aire de les estances i neutralitzen alguns dels components químics invisibles amb què convivim diàriament. Ja ho veieu, són una font de salut il·limitada a l’abast de tothom.

2. Absorbeixen les males olors 

Quan diem que les plantes absorbeixen les males olors no estem parlant únicament de l’efecte de les plantes aromàtiques. Totes les plantes i flors fresques funcionen com un ambientador natural que absorbeix gasos nocius i, en el cas concret del fum del tabac, ajuden a fer que no es concentri en un sol lloc de la casa, garantint així una bona qualitat de l’aire que respirem. També redueixen l’acumulació de pols fins a un 20%! Qui vol una conga podent tenir plantes? 😉  

3. Decoren els ambients  

La vasta varietat de plantes que existeixen les converteixen en un element decoratiu indispensable per a moltes llars. De tendència barroca, modernes, atrevides, romàntiques… les plantes fan joc amb qualsevol estil i personalitat i són un complement ideal per donar alegria i color a les estances. Existeixen tantes possibilitats de decoració amb plantes com persones al món! 

4. Aporten lluminositat 

Com succeeix amb el color de les parets i els mobles, les plantes de colors clars donen una percepció de major amplitud, ja que reflecteixen la llum i contribueixen a crear espais visualment més oberts i lluminosos. La combinació de plantes blanques o tons pastel amb la presència de miralls i superfícies de vidre millorarà notablement la sensació d’espai i claror de qualsevol pis.   

 5. Ens fan companyia  

Hi ha qui els hi parla, els hi posa música, les acaricia… De tot això encara no hem pogut extreure cap conclusió empírica sobre el benefici real per a la planta, però el que sí que us podem assegurar és que les plantes ajuden a millorar l’autoestima i sentiment de realització dels seus cuidadors/es quan aquestes creixen sanes. No subestimeu la capacitat de fer companyia d’una planta!  

 6Afavoreixen la concentració 

Tenir un entorn de treball o estudi que sigui agradable i estigui ben ordenat ens ajuda a millorar la nostra capacitat de producció i creativitat. Rodejar-se de plantes afavoreix una millor concentració, pel que són unes grans aliades a tenir en compte. No és casualitat que les universitats i oficines n’estiguin plenes!   

 7. Tenen efectes terapèutics 

Les persones que tenen cura de les plantes experimenten un efecte terapèutic molt beneficiós per la ment: ens aporten moments de desconnexió, ens ensenyen a tenir cura d’altres organismes vius i ens omplen d’orgull quan els hi dediquem suficient temps per al seu creixement.  

 8. Hidraten la pell  

Les plantes ens ajuden a combatre la sequedat de l’ambient aportant-hi humitat. Els qui feu servir calefacció o aire condicionat segur que haureu notat que se us ressequen els ulls i la pell amb facilitat quan porteu una estona amb l’aparell encès. Una bona manera de combatre-ho és distribuir plantes per les cantonades de casa, la vostra pell ho agrairà!   

 9. Són un bon tema de conversa 

Amb el confinament i l’eclosió de la primavera hem vist com moltes persones han optat per decorar-se les finestres i balcons i omplir-los de vida. Els veïns lloen l’aspecte del flamant ‘jardí’ i sovint pregunten; són el tema recurrent per trencar el gel i iniciar una conversa. Qualsevol gendre que li pregunti per les plantes a la seva sogra haurà guanyat molts punts! 

 10. Són boniques, i punt!  

A qui no li agraden les plantes? Ens encanta fotografiar-les, utilitzar-les com a fons de pantalla, fer-nos sessions de photocall amb elles, comprar-los gerros i productes per tractar-les… són l’escenari perfecte per qualsevol velada amb familiars, amics o parella i volem fer-vos-en partícips i que les estimeu tant com nosaltres!  

T’hem acabat de convèncer? Doncs demana ja les teves flors a la nostra botiga online i comença a gaudir de totes les seves propietats i beneficis.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?