Els rams de flors seques, una aposta segura!

Descobreix què són, quina varietat podem trobar i idees de decoració

Què són

Les flors seques són flors 100% naturals que s’han deshidratat a través d’un procés i tractament per tal de mantenir la seva bellesa i frescor, sense necessitat d’absorbir aigua o llum. Quan les flors arriben al seu punt màxim d’esplendor, es talla la tija i se’ls aplica diferents tractaments d’assecat i conservació. El líquid que es fa servir durant aquest procés substitueix la sàvia o aigua i permet conservar la bellesa i olor de la flor durant molt temps i pràcticament sense manteniment. Sorprenent, veritat? 

Exemple ram de flor seca VENTURA Floristeria

Quines varietats de flor seca podem trobar

Tot i que cada vegada podem trobar més varietat de flors seques, la realitat és que no totes les flors poden preservar-se. Perquè això sigui possible cal buscar flors que siguin compactes, ja que les flors amb els pètals molt fins són més complicades de mantenir en bon estat. Tanmateix, avui dia en podem trobar de tots colors, mides i formes! Sabíeu que les més populars són les hortènsies, les roses, la paniculada o les flors silvestres?

Exemple ram de flor seca VENTURA Floristeria

Com podem conservar-les

Les flors seques requereixen una cura diferent i més senzilla que la resta de plantes i flors. Però, com totes, necessiten que li dediquem el seu temps perquè es conservin el màxim de temps. Hem de tenir en compte que ja no formen part d’un organisme viu i per tant no es regeneren ni creixen. Per això necessiten una cura especial: se’ls hi ha de treure la pols, per exemple amb un assecador a poca potència i a distància prudencial o posant-les boca a baix i espolsant-les amb plomall. Per a conservar-les durant més temps també podem aplicar laca del cabell o un abrillantador especial per a flors seques o artificials. Un bon consell per a conservar peonies, roses o margarides és ruixar-les amb aigua i glicerina per a llevar-los la pols.

Si voleu aprendre a assecar flors i fulles pel vostre compte, en aquest article del blog trobareu alguns consells per fer-ho.

Idees per decorar espais amb flors seques 

Després d’haver explicat què són les flors seques i com podem conservar-les el màxim de temps, arriba el moment d’inspirar-nos i pensar què podem fer amb elles! Hi ha infinitat de possibilitats i usos, però nosaltres us en deixem els nostres preferits:

  • Centres de taula
  • Punts de llibres
  • Corones de flors
  • Accessoris pel cabell

Ja ho veieu, hi ha moltes possibilitats! Si us agraden els rams de flor seca us recomanem visitar la nostra botiga en línia i descobrir els rams ‘Priorat’ i ‘Tramuntana’.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?