Com netejar les fulles de les plantes: trucs perquè brillin

Si tens plantes d’interior has de netejar les seves fulles. No sols per qüestió estètica, sinó també per la seva salut. Llevar la pols que s’acumula sobre les fulles ajuda les plantes a respirar i facilitar la fotosíntesi.

 

Però com netejar les fulles de les plantes? No serà tan senzill com passar un drap. Però és important que ho facis per a evitar que la planta emmalalteixi i mori. Però no t’apuris: t’expliquem com netejar les fulles de les plantes i alguns trucs perquè brillin.

Beneficis de netejar les fulles de les plantes

Has de netejar les fulles de les teves plantes, almenys, dues vegades al mes. És important que ho facis perquè la brutícia no els impedeixi realitzar la fotosíntesi de manera adequada; en cas contrari, podrien emmalaltir i fins i tot morir.

 

A més, si neteges les fulles de les plantes obtens una recompensa triple: les teves plantes d’interior creixeran més i també ho faran més sanes. Això evitarà que les plantes es vegin atacades pels insectes i tindràs una llar repleta de color i vida.

Quina és la millor forma per a netejar les fulles de les plantes?

Abans de netejar les fulles de les plantes, has de tenir en compte que només has de netejar les fulles; ni les tiges, ni les flors. Has de fer-ho començant des de la base i avançant cap a la punta. També convé retirar les fulles mortes, ja estiguin en la planta o hagin caigut, perquè no obstrueixin la terra impedint que la planta pugui absorbir bé l’aigua del reg.

També has de tenir en compte la grandària i la forma de la fulla. Es fan les següents distincions:

  • Plantes de fulla gran: poden netejar-se amb una baieta de microfibra mullada en aigua o un altre producte alternatiu.

  • Plantes de fulla petita: pots polvoritzar-les amb aigua i sacsejar-les suaument.

  • Plantas de hojas aterciopelades: Plantes de fulles vellutades: pots utilitzar un pinzell o un raspall de pèl suau per a evitar danyar-les.

Como limpiar las hojas de las plantas
Como limpiar las hojas de las plantas
  • Plantes amb flors: no cal tocar les flors i si estan seques, cal llevar-les.

  • Plantes tipus cactus: pots usar un pinzell o un raspall de dents vell per a netejar-les i protegir-te de les seves espines. No és necessari que utilitzis aigua.

  • Plantes penjants: pots despenjar-les, posar-les boca avall subjectant bé la terra del test i submergir-les durant una estona en aigua tèbia dins de l’aigüera, lavabo o banyera.

Sabent això, vegem ara els mètodes més comuns per a netejar les fulles de les plantes.

Netejar les fulles de les plantes amb aigua

L’aigua és la teva millor opció per netejar les fulles de les plantes. Si estan molt brutes, pots preparar una solució jabonosa afegint unes gotes de sabó o gel. Si utilitzes gel, hauràs d’aclarir les fulles després només amb aigua.

Netejar les fulles de les plantes amb vinagre

El vinagre és un altre producte totalment ecològic que podem utilitzar per a netejar les fulles. En aquest cas, convé diluir un chorrito de vinagre amb aigua, per exemple, en un vaporitzador.

Netejar les fulles de les plantes amb llet

Sorprenentment, la llet és una molt bona opció per netejar les fulles de les plantes. Això és perquè la llet és un excel·lent fungicida i ajuda a prevenir l’aparició de fongs. Només has de mullar una esponja o un drap amb llet, escórrer-lo i passar-lo suaument per les fulles.

Netejar les fulles de les plantes amb oli

L’oli és una bona opció no sols per a netejar les fulles de les plantes, sinó també per abrillantar-les. Per a això, només has de passar sobre les fulles un drap amb unes gotetes d’oli d’oliva.

Netejar les fulles de les plantes amb cervesa

Sí, pots netejar les fulles de les plantes amb cervesa. L’ordi present en aquesta beguda és beneficiosa per a les plantes i, a més, els aporta vigor. Només has de mullar una esponja o un drap amb cervesa, escórrer-lo i passar-lo suaument per les fulles.

Passos per a netejar les fulles de les nostres plantes

 Per netejar les fulles de les teves plantes només has de seguir aquests passos:

 

I llest! Ara que ja saps com cuidar de les fulles de les teves plantes, toca triar la més adequada per a la teva llar. En VENTURA tenim totes les plantes i flors que necessites per a donar-li un toc d’alegria i vida a la teva llar i oblidar-te de l’estrès. Posa’t en contacte amb nosaltres i troba a la teva nova companya de pis en el nostre catàleg en línia.

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?