Quines són les millors plantes ‘pet friendly’?

Plantes aptes per a gossos i gats

Les fulles, flors i fruits de certes plantes que podem tenir a casa poden ser potencialment perilloses per als nostres amics de quatre potes, sobretot pels felins. Per sort, la gran majoria són inofensives i no suposen cap risc per a les nostres mascotes. Avui us deixem amb un llistat d’algunes de les plantes i flors no verinoses més conegudes que us permetran tenir una convivència tranquil·la i harmoniosa.  

Petúnies 

En aquest post us parlàvem de les petúnies com a plantes ideals per decorar els vostres balcons. Doncs aquestes plantes d’una àmplia gamma de colors i mides no són perjudicials per als animals, així que no us haureu de preocupar quan veieu que les vostres mascotes se senten atretes per elles.  

Roser 

Una planta que està associada a les plantes d’exterior, però que també podem tenir dins de casa si tallem les roses i les posem en aigua. La seva flor és una de les més admirades arreu del món, i és completament inofensiva pels vostres animals de companyia. Abans de deixar-les a qualsevol espai recordeu tallar les espines de les tiges i deixar-les completament llistes.  

Plantes aromàtiques 

Hi ha un grup de plantes que, de forma general, no suposen cap amenaça per als gats; són les aromàtiques. Destaquen les més conegudes, com ara la menta, espígol, farigola, romaní, alfàbrega, julivert, sajolida… 

Orquídies 

L’orquídia és una de les plantes d’interior més comú a les llars per la seva bellesa i estructura vertical. Si tens gats o gossos i t’agrada omplir els racons amb orquídies, tenim bones notícies: són plantes completament inofensives per a ells. Normalment els gats no solen mossegar-les, però en cas de fer-ho això no suposaria cap problema per a la seva salut. 

Orquídies plantes inofensives per a gats

Cactus i crasses 

No són tòxiques si sabem escollir les adequades. Evitarem sempre les que tinguin punxes, però també hi ha un altre factor a tenir en compte: la varietat de planta crassa escollida no ha de contenir làtex tòxic al seu interior. A més, i tal com us vam explicar en aquest post, les plantes crasses i suculentes són plantes de poques exigències, així que si us feu amb una, us acompanyarà durant molts anys.  

Calatea 

Tenir una calatea t’ajudarà a mantenir l’ambient net i aportarà un plus decoratiu al lloc on la col·loquis. Coneguda també com la planta de l’oració, podràs respirar tranquil·la perquè no comporta cap risc per a la salut de la teva mascota. 

Areca 

És una de les plantes més populars entre els qui tenen mascotes, ja que permet crear un ambient totalment segur per elles, ajuda a renovar l’aire de casa i a la vegada aporta un aire exòtic molt interessant. És una planta que sens dubte has d’incloure al teu llistat!  

Novetats ventura

T'avisem de les novetats per a dates especials. No t'ho perdis!

Open chat
1
¿Necesitas ayuda?
¡Hola! ¿En que te podemos ayudar?